Bezwijk voor de zoete verleiding in de baai van Quiberon
Voorbijgangers op zoek naar Bretons culinair erfgoed zullen de gelegenheid niet laten voorbijgaan om de vele zoete specialiteiten van de streek te proeven: gewone of pruimenbroodjes, zelfgemaakte jam, gezouten boterkaramel, dunne krokante cakejes, beboterde en zandkoekjes, niniches of de beroemde kouign-amann!
Kouign-amann is een bladerdeeggebak rijkelijk gevuld met boter en suiker. Gekarameliseerd tot in de perfectie, u vindt het bij veel bakkers in de baai van Quiberon. In de Biscuiterie de Quiberon of bij de Kerjeanne Breton banketbakkerijU kunt zien hoe deze specialiteit wordt gemaakt, net als Bretonse taarten en fars.
Goed om weten: sommige koekjesfabrieken bieden al deze producten rechtstreeks te koop aan in hun winkels of fabrieken, op markten in de regio, en ook op hun online verkoopsites.
Na een dag in de baai van Quiberon te hebben doorgebracht, is een zoete pauze onontbeerlijk om toe te geven aan de roep van de beroemde Bretonse crêpe. Pannenkoeken met botersuiker, karamel met gezouten boter, jam of gewoon puur... Wat een eenvoudig plezier om te delen met uw vrienden en kinderen!
Zoom in op onze zoete gastronomische bezoeken
La Cour d'Orgères - De kade van smaken, Quiberon
Al meer dan 40 jaar is La Cour d'Orgères in heel Bretagne bekend om zijn jam, gebak, ijs en ambachtelijke producten.
Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.
La Maison d'Armorine - Le quai des saveurs, Quiberon
Banketbakker, chocolatier, koekjesbakker, confituurmaker, het Maison d'Armorine laat zich inspireren door de oude recepten van onze Bretonse grootmoeders om een hele reeks zoete lekkernijen te creëren.
In juli en augustus van maandag tot vrijdag om 10.00, 11.00, 14.30 en 15.30 uur.
Biscuiterie de Quiberon- Quiberon
Demonstratie van het maken van Kouign Amann met vers gekarnde boter.
Dinsdag tot vrijdag om 11 uur.
Carabreizh- Landévant
In de wereld van Carabreizh zijn er ongelooflijke machines die onweerstaanbare lekkernijen maken van Bretoense karamel met gezouten boter.
Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur - 3 € vanaf 18 jaar.
Chocolaterie Henri Le Roux- Landévant
La Maison Le Roux is een grote chocolatier en karamelmaker en is de maker van de beroemde CBS® "Caramel au Beurre Salé". Het atelier van Landévant is het hele jaar door te bezoeken op woensdag om 14.30 uur buiten de schoolvakanties, en op woensdag, donderdag en vrijdag om 14.30 uur tijdens de schoolvakanties (zone A en C).
Frambozen en rode vruchten van Calavret- Locoal - Mendon
Verstandig verbouwen in het open veld. Verkoop ter plaatse, plukken mogelijk. Framboos, zwarte bes, aalbes, kruisbes, braambes, rabarber, appel, hazelnoot, walnoot. Jam, honing.
In het seizoen, gastronomische bezoeken op aanvraag.