De ongelooflijke megalithische vindplaatsen van Carnac
Ga tijdens uw verblijf in de baai van Quiberon terug in de tijd en ontdek de 7.000 jaar oude menhirs van Carnac.
Aan de kust van Morbihan ligt de rustige badplaats Carnac, waar een van de meest uitzonderlijke megalithische vindplaatsen ter wereld te vinden is. Ontdek dit prehistorische erfgoed op deze Bretonse landerijen.
De megalieten van Carnac
In het zuiden van Morbihan kunt u meer dan 550 megalithische vindplaatsen ontdekken. Onder hen zijn de Carnac-lijnen uniek in de wereld. Ze staan sinds 1889 op de lijst van historische monumenten en omvatten bijna 3.000 menhirs over een lengte van 4 km. Deze alignementen zijn verdeeld in 3 velden met megalieten die het hele jaar door ontdekt kunnen worden: Le Ménec, Kermario en Kerlescan.
Religieuze cultus, astronomische plaats of leger van stenen... de menhirs van Carnac die tussen 5000 en 3000 v. Chr. werden opgericht, bewaren nog steeds al hun mysterie.
Hoe bezoek je de Carnac linies?
Om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk in stand te houden en te beschermen, zijn de aangelegde paden van april tot september alleen toegankelijk via rondleidingen. Van oktober tot maart zijn ze open voor het publiek en het hele jaar door kunt u er rondwandelen en de staande stenen bewonderen.
Begin uw wandeling tegenover de Ménec site, waar u het Maison des Mégalithes vindt, een onthaal- en informatiepunt voor de alignementen. Le Ménec is meer dan 1 km lang en wordt beschouwd als de meest representatieve site met niet minder dan 1.100 stenen in 11 rijen.
Vervolg uw ontdekkingstocht naar de Kermario-lijnen, de meest bezochte plek vanwege de indrukwekkende afmetingen van de stenen. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf de top van de oude molen en stel u dit landschap 7000 jaar geleden voor!
Vervolg de wandeling door het kreupelhout waar de 6,5 m hoge reus Manio en de Manio vierhoek verborgen liggen.
Tenslotte is de Kerlescan site de kleinste en best bewaarde van de Carnac menhirs, en de Petit Ménec site in La Trinité-sur-Mer telt een honderdtal menhirs.
Gyropod, toeristentreintje... ontdek Carnac op een andere manier!
In Carnac worden wandelingen te voet of met de fiets gemaakt, maar om heel Carnac-Plage te ontdekken tot aan de uitlopers door La Trinité-sur-Mer, worden in de badplaats verschillende originele oplossingen voorgesteld.
Voor de liefhebbers kan een bezoek aan Carnac en omgeving per tuk tuk een verrassend tintje aan uw uitje geven.
Met kinderen kunt u met het toeristentreintje en de cabrioletbus comfortabel zittend van audioguide commentaar genieten en moeiteloos van de ene bezienswaardigheid naar de andere gaan, op een rondrit die Carnac-Plage en La Trinité-sur-Mer met elkaar verbindt. En om uw tiener een plezier te doen, kunt u op een rondrit in een gyropod van Carnac inzetten.
Bezoek het Museum van de Prehistorie
Reis door 450.000 jaar geschiedenis, van het paleolithicum tot het Gallo-Romeinse tijdperk tot deCarnac Prehistorisch Museum. U zult de gelegenheid hebben een collectie van 6600 voorwerpen te ontdekken, gewijd aan de neolithische volkeren, bouwers van dolmens en menhirs.
Diteerste museum ter wereld over megalithisme biedt activiteiten voor iedereen: rondleidingen, megalithische wandelingen, workshops voor kinderen, demonstraties van prehistorische technieken, enz.
De Saint-Michelheuvel
Verleng het plezier rond de megalithische sites met een bezoek aan de Saint-Michel Tumulus die een adembenemend 360° uitzicht biedt!
Verleng het plezier van het ontdekken van megalieten in Morbihan
In het zuiden van Morbihan zijn meer dan 550 megalithische vindplaatsen geïdentificeerd. Er is een Unesco-classificatieproces op gang gebracht om dit uitzonderlijke historische erfgoed te promoten.
Tijdens uw verblijf in de baai van Quiberon, en meer in het algemeen in Morbihan, zult u nog meer megalieten kunnen bewonderen die de moeite van een omweg waard zijn: de cairne van Kercado, de dolmens van Mané Kerioned, of de Tumulus Saint-Michel, een 12 meter hoge terp, met een kapel op de top die een uitzonderlijk panorama biedt over de baai van Quiberon.