Skip to main content
Pluneret - Tro Ar Vourc'h
sentier-sainte-avoye-pluneret_792x528

Pluneret - Tro Ar Vourc'h

Place de la Mairie
56400 Pluneret

Kenmerken van de route

Duur 1h40
Distance 7km
Place de la Mairie
56400 Pluneret
Gemakkelijk Pluneret, relatief onaangetast door ruilverkavelingen, heeft een landelijk landschap van hoge kwaliteit. De wandelpaden maken het gemakkelijk om je te verplaatsen en mensen te ontmoeten.

Stap voor stap:

Start: Neem tegenover de kerk de weg naar Sainte-Anne d'Auray. Ga voorbij de begraafplaats. Ga aan de overkant naar links, loop langs de school en volg het schaduwrijke pad.

1- Ga bij de kruising naar links. Uitzicht op de vallei van Loch en de stad Auray.

2- Op de kruising, draai naar links. Steek de hoofdweg over, ga 50 m naar beneden en volg het pad. Ga bij het kruispunt naar links, steek de weg over en loop langs de parkeerplaats van het winkelcentrum.

3- Aan de rand van de parkeerplaats neem je het voetpad aan je linkerhand. Ga het gehucht Kernitra (nitra = niets) binnen.

4- Steek de weg over. Ga rechtsaf de woonwijk in. Aan het einde, tussen 2 huizen, ga je het pad op. Ga onderaan linksaf.

5- Na 100 m steek je de weg over en ga je richting Lanriaq. Bij de bocht in de weg neem je het pad links. Bovenaan sla je linksaf.

6- Bij de weg rechtsaf, de weg oversteken. Neem het pad aan de overkant.

7- Steek de spoorwegovergang over, ga linksaf richting Le Cosquer, volg het verzonken pad.

8- Bij de kruising rechtsaf, na 60 m rechtsaf het spoor op en na het 2e huis linksaf tot aan de spoorwegovergang.

9- Aan het einde van het pad, de weg naar rechts volgen. Bij de rivierovergang, aan de rechterkant, zie je de overblijfselen van een gemeenschappelijke wasplaats.

Focus: - Graf van de Comtesse de Ségur. De in Rusland geboren schrijfster Sophie Rospochine verbleef regelmatig in Château de Kermadio, vooral tegen het einde van haar leven. Ze stierf in 1874 en ligt begraven op het kerkhof van Pluneret, naast haar zoon. - Op de dijken werden bomen en struiken (vlier, meidoorn, sleedoorn, wilde peer) geplant naargelang de behoefte: brandhout en timmerhout, veevoeder, voedsel. Ze vormen een natuurlijke barrière voor gewassen en vee. - Ten noorden van Kervingu, in een veld, getuigt de Kervingu Dolmen van de bewoning van het gebied meer dan 4000 jaar geleden.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen